Motionsorientering Anytime i Skatås


Evenemangsdetaljer

  • Date:

NYHET! ÖPPET HELA SOMMAREN!

Genomför en orienteringsbana med tidtagning, precis när du vill!

För vem? Motionsorientering Anytime vänder sig till alla som vill ut i naturen och utmana sig själv på mer än bara löpning. Det finns banor för dig som vill prova på och för dig som är mer van vid orientering. Konceptet passar också bra för att smidigt genomföra idrottslektioner i orientering.

Motionsorientering Anytime är utvecklat för att du skall kunna välja en för dig passande orienteringsbana och springa den med tidtagning. Nyheten är att du själv bestämmer när du vill göra det! Som ett virtuellt lopp, där resultat sen publiceras på webben. 4 st orienteringsbanor med olika längd och svårighetsgrad erbjuds. Varje månad hela sommaren och varannan vecka under hösten släpps nya banor så att du hela tiden har en ny utmaning att se fram emot. Priser lottas regelbundet ut till deltagare som klarat sin bana Karta och tidtagningschip hämtas smidigt ut i Skatås motionscentrum.

Konceptet är liknande de “vanliga” motionsorienteringarna som innan Covid-19, erbjöds i Skatås varje vecka under vår och höst. Men tidtagningen sker via ett annat system och friheten när du kan springa är större.

Veckans bana Skatås motionscentrum

Exempel på hur en del av banan kan se ut för en medelsvår bana.

Banor

Det erbjuds alltid 4 st olika orienteringsbanor, du väljer vilken du vill genomföra när du hämtar ut din karta. Kostnad 80 kr, och då ingår hyra av tidtagningschip.

  • 3 km lätt
  • 4 km medelsvår
  • 3,5 km svår
  • 5,5 km svår

Så här funkar det

  1. Boka och betala din startplats (80 kr) på denna sida eller swish 1231232784.
  2. Gå till receptionen på Skatås motionscentrum och visa ditt digitala kvitto eller swishbetalning. Då får du en karta och låna ett tidtagningschip att bära på armen.
  3. Gå till Startpunkten på banan och håll tidtagningschipet inom 50cm från Startkontrollen så det börjar blinka. Nu har tiden startat!
  4. Genomför din bana, stämpla kontrollerna (exempel på kontroll) genom att hålla chipet nära varje kontroll.
  5. När du kommer i mål stannar du tiden vid målkontrollen som sitter vid entrén till motioncentralen. Lämna sedan in tidtagningschipet i receptionen igen.

 

Andra möjligheter till motion

Vill du hellre i lugn och ro utforska hela Delsjöområdet med orienteringskarta i handen?
Välj då Naturpasset med 40 st fasta kontroller, utan tidtagning, som sitter ute i skogen hela säsongen.
Eller varför inte FKT Skatås ryggar där du ska besöka högsta punkterna på Skatås fem ryggar + Brudarebacken. Båda produkterna säljs i receptionen på motioncentralen.

Villkor: Köpt startplats gäller för angiven period, och återköpes ej om inte startplatsen utnyttjas. Genom ditt köp godkänner du att din tid och namn publiceras på resultatsidan, kontakta oss annars. Vid köp av startplats ingår hyra av tidtagningschip. Om utkvitterat chip ej återlämnats när hyrperioden tar slut faktureras självkostnadspriset föreningen har för att köpa in ett nytt, 750kr.

Resultat från Period 1  finns här: 

Resultat och sträcktider från Period 2 (3-23 juni) finns här. (Notera att period 2 förlängts 1 vecka tom 23 juni.)

Anmälan träning

Biljett Pris Antal
Motionsorientering Anytime i Skatås Period 4 (28 juli - 11 augusti) 80,00kr Slutsålt
Motionsorientering Anytime i Skatås Period 5 (12-25 augusti) 80,00kr Slutsålt
Motionsorientering Anytime i Skatås Period 6 (26 augusti - 18 september) 80,00kr Slutsålt
Betala säkert med stripe