Skatås mörkaste

Skatas_morkaste_logo_140928_bild

Skatås mörkaste är chansen för dig som vill utmana terrängen längs Delsjöns strand i mörker.

Vi serverar dig 7 km nighttrail. Det enda som krävs av dig är en normalstark pannlampa och ett öppet sinne.

Skatås mörkaste arrangeras av oss på hösten och är väldigt likt Skatås ryggar men med den stora skillnaden att man springer med pannlampa och längs reflexer som markerar banan.

Tävlingsinformation

Datum:  fredag den 11:e november 2016

Samling och tävlingsplats: Göteborgs Roddklubb Parkeringen är vid Stora Delsjöns badplats längst in på Alfred Gärdes väg. OBS!! Vanligt P-avgift gäller. Därifrån gångväg till samling, följ marschallerna!

Start: Samling för information kl 18.15 därefter gemensam jogg till start. Starten sker vid Delsjöns badplats kl 18.30 för startgrupp 1 och 18.40 för startgrupp 2.

Nummerlappar: Hämtas ut hos Löp & Sko på Plantagegatan 4, tisdag – fredag lunch (10.00 – 18.00). Det är obligatoriskt att använda nummerlapp för att starta och få måltid. Spara nummerlappen för att få hamburgare. Passa på att ta del av fina erbjudanden hos Löp & Sko när ni hämtar nummerlappen.

Tidtagning: Tidtagningschip som erhålls i samband med nummerlappen.

Bana: Årets sträckning av Skatås mörkaste kommer att gå i varierad terräng som är ca 7 km. Det blir tuffa och tidsmässigt långa 7 km med allt från större stig till små djurstigar. Allt utmärkt med reflexmarkering. En normal pannalmpa räcker som lyse. Silva Cross Trail 2X eller liknande.

Vätska: Finns vid ett tillfälle längs banan samt efter målgång. Sportdryck och vatten

Servering, Omklädning och dusch: Efter loppet bjuder vi på grillade hamburgare till alla löpare (även vegetarisk burgare). Spara nummerlappen för att få hamburgare. Det finns även omklädning med varmdusch och bastu. Tänk på att inte dubbskor inomhus. Dryck och annat gott finns för en billig peng. Ta med kontanter eller swish!

Klasser:

  • Herr 7 km
  • Dam 7 km

Anmälan: 300 kr senast lördag 4/11, anmälan på anmälningsidan. 400 platser.
Efteranmälan kan göras på anmälningsidan fram till 23:59 9/11 annars på plats på tävlingen om platser finns till priset av 400kr. (OBS kontant eller swish på tävlingsplatsen).

Ändringar: Ändringar av namn och klass på löpare kan göras till en kostnad av 100kr. Skicka uppgifter om namn, förening/bostadsort, födelsår och e-post till info@skatasryggar.se. Betala in 100kr på BankGiro 345-3784.

Priser: Till de tre främsta i varje klass. Även utlottade priser.

Avbrutet lopp: Om du av någon anledning bryter loppet ta dig i första hand tillbaka till arenan och anmäl att du brutit, i andra hand söker du upp närmaste funktionär som i sin tur kontaktar tävlingsledningen.

Maxtid: 2,5 timmar.

Tävlingsregler:

  • Tävlande skall följa uppmärkt bana.
  • Tävlande skall följa instruktioner och anvisningar från funktionärer.
  • Det är den tävlandes ansvar att springa rätt bana.
  • Tävlande måste hjälpa andra tävlande om det inträffat en olycka eller någon skadat sig.
  • Ni springer i naturskön och skör miljö och även i naturreservat så all nedskräpning är förbjuden.

Kontakt:  info@skatasryggar.se 0706097299