Fredrik Bakkman går för fjärde segern i Skatås ryggar

Fredrik Bakkman kommer till start i årets Skatås ryggar, traillöparen och orienteraren som verkligen visat fin trailform den senaste tiden. Vid de tre senaste segrarna har Fredrik sprungit fantastiskt fort på det tekniska stigarna i Delsjöområdet. N är Fredrik klar för start i årets lopp och banan fem ryggar.

Vi har träffat Fredrik och ställt ett antal frågor inför loppet. Läs och få även lite tips om hur du som löpare kan lägga upp loppet.

Hur känns formen?
– Formen känns rätt okej, har haft lite sjukdom så är lite osäker i dagsläget, men det är en vecka kvar så jag tror att formen kommer stiga fram till dess. Planen är självklart att gå för seger, men samtidigt hoppas jag på bra motstånd som gör att det kan bli svårt.

Vi har sett dig ställa upp på fler och fler traillopp i år, berätta lite om din trailsatsning.
– Jag har alltid gillat att springa traillopp, men oftast har många lopp krockat med orienteringstävlingar, så nu när jag lagt ned min internationella orienteringskarriär så fanns möjligheten till att köra fler lopp.

Vad tycker du om Skatås ryggar?
– Ett väldigt bra arrangemang, detta är ett av de bästa traillopp som jag sprungit och de tyckte jag innan jag började tävla för IFK Göteborg Orientering som är arrangör. Bra bana, bra service och en bra gemenskap runtom.

Fredrik Bakkman nedför Getryggen.

Fredrik Bakkman nedför Getryggen. Foto: Mikael Svensson

Du som har sprungit många traillopp. Tycker du att Skatås ryggar skiljer sig mot övriga lopp på något sätt?
– Största skillnaden tycker jag är banmarkeringen ute i terrängen, det blir aldrig några tveksamheter då man alltid ser flera markeringar framför sig hela tiden. Sen såklart är det kuperingen, det kanske inte är så långa stigningar, men de är branta och många vilket gör att de suger musten ur benen på ett helt annat sätt än vad jag träffat på tidigare.

Slutligen, har du några bra tips till de som springer trail och Skatås ryggar för första gången?
– Försök att njuta av den underbara terrängen som bjuds på. När man springer på mindre stigar, som är på Skatås ryggar känns det som att det går fortare än vad det gör vilket ger en häftig och härlig upplevelse. Sen är nog mitt bästa tips att hålla igen lite när man ska över alla ryggarna, även om de känns lätt över första så väntar det fler stigningar som det gäller att ha kraft till.

Vi tackar Fredrik och önskar honom lycka till den 1:a juni.

Är du inte anmäld till Skatås ryggar? Boka din startplats på anmälningssidan.

Leave A Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *