Information från Skatås ryggar med anledning av coronaviruset (covid-19)

Nyhet: Upppdaterad information om Skatås ryggar 2020

Regeringens beslutade att från och med torsdag 12:e mars och tills vidare, gäller förbud att anordna allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler än 500 deltagare i Sverige. Vi håller för tillfället på att reda ut i vilken omfattning detta kommer att påverka Skatås ryggar som arrangeras den 30/5. För tillfället planerar vi dock att genomföra evenemanget men i vilken omfattning är ännu oklart. Det allmänna hälsoläget och spridningsrisken är framöver oviss och kommer troligtvis påverka olika evenemangs utformning, men det är idag för ovisst att ge definitiva besked kring hur Skatås ryggar kommer att påverkas.

Vi följer myndigheternas uppdateringar och beslut, och kommer att meddela er om förändringar sker. I nuläget kan vi därför inte ge ett klart besked om och hur tävlingen genomförs utan avvaktar utvecklingen och ber er om att avvakta vidare information närmare.

Vi hoppas kunna ha ett besked i mitten av april.

Vi vill dock ge en sista uppmuntran till alla våra löpare, var inte rädd för att komma ut i skogen och springa om du är frisk! Riksidrottsförbundet trycker på vikten av att inte låta hela idrottsrörelsen stanna upp och undvika motion och rörelse. T.ex. kör vår FKT-bana (Fastest Known Time) där man ska passera de fem höjdryggarna och Brudarebackens högsta punkt.

Var dock uppmärksam på symptom och följ de allmänna anvisningarna:

  • Stanna hemma om du känner dig sjuk med symtom som snuva, hosta eller feber
  • Tvätta händerna ofta och noga med tvål och vatten
  • Hosta och nys i armvecket
  • Undvik att röra ögon, näsa och mun

Leave A Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *