Sprintlandslaget i längdskidor tränade på Skatås ryggar-banan

Det är hårdträning som gäller för skidlandslaget så här års, både på skidor och i löparspåren. I.o.m. att Göteborg fått en helt ny skidanläggning där man kan åka skidor inomhus så har Svenska Skidlandslaget haft flera träningsläger här i Göteborg under hösten.

Nu senast var det sprintlandslaget som passade på att löpa Skatås ryggar-banan. Damansvarig för sprintlandslaget Johan Granath säger efter träningslägret ”Åkarna fick två riktiga fina löppass i fantastisk terräng. De var väldigt imponerade av området.”

Sprintlandslaget i skidor, Magdalena Pajala, Hanna Falk och Jennie Öberg springer Skatås ryggar-banan

Delar av sprintlandslaget i skidor, Magdalena Pajala, Hanna Falk och Jennie Öberg springer Skatås ryggar-banan. Foto: Johan Granath

Johan berättare vidare om sprintlandslagets Göteborgsvistelse:

”Denna gång är det vårat sprintlag som är här. Sammanlagt 15 personer där 9 är killar och 6 tjejer. Vi är här i 4 träningsdagar där vi blandar löpning, rullskidor, skidor och skidgång. 2-3 pass i skidome, skejtintervaller i Jonsered-Härkeshultsbacken, långpass på Skatås ryggar-banan och ett långpass rullskidor där vi startar vid Kviberg arena vidare till Jonsered-Härkeshult-Landvetter-Mölnlycke-Öjersjö-Partille och tillbaka hem.

Vi körde första träningsdagen ett AIII+-pass i Brudarebacken. Start i botten och maxfart upp på grusvägen till vänster, höll sedan gräskanten upp till toppen av backen, ner till botten tillbaka upp på toppen ner 50 m och tillbaka till toppen i en spurt. Tog ca 5min för killarna och 5,45 för tjejerna. Körde detta 5ggr och avslutade sen med 5*30sek max i backen.”

Kanske får vi se några skidåkare på startlinjen den 4:e juni? Tidigare har ju  långloppsåkaren Oskar Svärd utmanat.

Vi önskar skidlandslaget lycka till i vinter!

Sprintlandslaget i skidor, Magdalena Pajala, Hanna Falk och Jennie Öberg springer Skatås ryggar-banan kämpar på stigen

Leave A Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *