Testa vår utmaning FKT Skatås ryggar


Kilian Jornet har som mål att springa upp och ner för de 7 viktigaste bergstopparna i världen. För dig som vill ha en gnutta mer mänskligare utmaning så erbjuder vi dig nu FKT Skatås ryggar.

Skatås ryggar är ett lopp över de fem karaktäristiska höjdryggarna i Skatås-området. Tittar man på generalstabskartan från 1948 så ser man tydligt hur ryggarna sträcker sig i nordlig riktning från Delsjöns kant. Den mest klassiska är Getryggen som är tuff och vild men med en magnifik natur. Bortanför Getryggen breder vildmarken ut sig med ytterligare 3 ryggar innan Ugglemossen och Öjersjö tar vid.

Generalstabskartan - 5 ryggar

Generalstabsbladet från 1948

Tanken med FKT Skatås ryggar är att du på snabbast möjliga tid skall ta dig från Skatås, bestiga den högsta toppen på respektive rygg + toppen på Brudarebacken och tillbaka till Skatås. Det finns markeringar på respektive topp och karta finns att köpa genom oss genom länk nedan. Du behöver en GPS-klocka för att få din tid inskriven i loggorna.

FKT Skatås ryggar kartaklipp

Kartklipp från FKT Skatås ryggar

Du springer när du vill och hur fort du vill. Vi ger dig nu möjligheten att på egen hand prova dina krafter och släppa taget om grusåttan.

Mer information hittar du på FKT SKatås ryggar   #skatåsryggar #fkt

Leave A Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *