”Underbart ” sa motionär efter att ha provlöpt banan

”Underbart ” sa motionär efter att ha provlöpt banan  

Motionären Sandra Karlkvist provsprang Skatås X-Trailbanan på tisdagskvällen och var helt begeistrad efteråt. Ofta blir det att man som motionär springer grus-8:an eller milspåret eftersom man inte hittar så bra utanför de vanliga stråken. Asfalt klarar inte mina hälsenor och knän av men det det mjuka underlaget på X-Trailbanan gjorde  att jag inte kände av några krämpor alls.

Att komma ut i denna fantastiska naturen var som att en ny värld öppnat sig för mig. Å vad skönt att springa rätt ut i naturen och få uppleva en så fin bana. Här kommer jag att springa många gånger i framtiden .

Jag tänkte anmäla mig till loppet men var lite osäker om jag  skulle orka ta mig runt. Därför följde jag med min granne Hans, tillika arrangör och sprang banan. Visst är banan tuff på sina ställen men det kompenseras av den fina naturen som man kunde njuta av när man pustar ut lite efter uppförsbackarna.

En sak jag känner jag behöver träna på inför loppet är löpteknik i obanad terräng. Speciellt i nedförsbackarna vågade jag inte släppa men det blir väl bättre och bättre för varje gång hoppas jag.

Jag rekommenderar verkligen alla motionärer som tvekar inför att anmäla sig att ta chansen. Ni kommer inte att ångra er.

Leave A Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *