Skatås ryggar väntas bli större än nånsin

På lördag den 3:e juni är dags för trailloppet Skatås ryggar. Bara några kilometer från Göteborgs centrum kommer uppåt 900 löpare springa på stigarna i den fantastiskt fina naturen. I den tuffaste klassen ska hela fem höjdryggar passeras, två ggr, däribland klassiska Getryggen.

900 löpare kommer utmana ryggarna

Sedan första tävlingen 2010 har Skatås ryggar växt till att bli ett av sveriges största traillopp.

– Intresset för Skatås ryggar och traillöpning generellt ökar år för år, vi tror vårat lopp lockar framförallt p.g.a. de fina och utmanande banorna över ryggarna, säger Jonas Pilblad, tävlingsledare för Skatås ryggar.

Tävlingen har växt från ca 200 löpare första året till ca 900 löpare, allt från ungdomar på 6 år som springer 1,3 km till elitlöpare och veteraner som ska ta sig an fem, fyra eller två ryggar.

– Det är idag 740 löpare anmälda och med fint väder så räknar vi med att det blir närmare 900 löpare på lördag, säger Jonas.

Många löpare bakifrån på stig

Fler vill prova traillöpning över två ryggar

Skatås ryggars flaggskepp, fem ryggar som mäter hela 21 km på mestadels löptekniska småstigar är som vanligt populär även i år.

Den bana som dock växt mest är två ryggar med 7 km fin traillöpning. Trots banans längd innehåller den utmaningar med löpning på mest småstigar och och den klassiska Getryggen somska bestigas. Väl uppe väntar löpning på Västra Långvattnets kant med utsikt över hela Göteborg.

– Det är otroligt kul att två ryggar blivit så populär, det bevisar att vi lyckats nå ut till löpare som vill prova traillöpning med en kortare bana, analyserar Jonas.

Glad löpare vid Blacktjärn

Länkar:

Leave A Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *