Skatås ryggar blir i år rekordstort

Intresset för Skatås ryggar har i år varit större än nånsin och det syns även på antalet anmälda. Förra årets rekordnotering på 884 kommer att slås när det är dags för start på lördag. Fem, fyra eller två ryggar ska passeras. Än finns platser kvar i alla klasser från fem ryggar till ungdomsklasser.

Ett lopp i Göteborg som ökar

De flesta löpartävlingar i Göteborg och även övriga delar av sverige har senaste åren tappat deltagare. Det är då fantastiskt roligt att Skatås ryggar ökar, om än lite så iaf en ökning, vilket är ganska unikt.
– Vi har nu ca 830 anmälda deltagare i allt från klasserna fem ryggar till 1,3 km trail för barn och ungdomar. Efter att vi räknat in efteranmälda kommer vi slå fjolårets siffra, tror tävlingsledaren Jonas Piblad.

Tufft, vildmark, stadsnära och familjärt

Det är olika saker som lockar löparna till Skatås ryggar. Att loppets flaggskepp fem ryggar är riktigt tufft, det har alla som provat fått erfara.
Loppet går också i fantastisk vildmark, otroligt nog bara några kilometer från Göteborgs centrum.
– Vi får varje år höra från våra deltagare om vad de gillar och kanske ogillar. Den familjära och avslappnade stämningen är något som sticker ut och måste behållas, säger Jonas Piblad.

Soppa och medalj efter målgång

Traditionsenligt bjuds alla deltagare på soppa och bröd efter målgång. Det brukar vara väldigt uppskattat efter att energinivåerna inte är på topp.
Nytt för i år är att alla får medalj att hänga runt halsen när man klarat av ryggarna.
– Det här med medalj har varit en ständig fråga bland våra deltagare. Vissa älskar den och vissa vill gärna vara utan. I år fick man vid anmälan välja om man vill avstå medalj, avslutar Jonas.

Serveringen satsar extra

I år har serveringen satsat lite extra på att erbjuda läskande alternativ efter avslutat lopp i det soliga vädret! Som vanligt finns ett stort kakbord, men till detta även glass, milkshake och en bar med läskande alkoholfria alternativ!

Mums! Ta med kontanter eller swish om du blir sugen på hembakat fikabröd.

Efteranmälan på nätet eller på plats

Det finns fortfarande en del platser kvar om ni vill springa. Vi tar emot anmälningar på nätet fram till fredag kväll och sedan kan man anmäla till valfri klass på lördag morgon innan tävlingen.
Anmäl dig till Skatås ryggar idag

Läs allt du behöver veta inför loppet
Kolla in bansträckningen för de olika banorna
Ladda upp med lite filmer från Skatås ryggar

Leave A Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *